Nieuws

Reddingbootdag KNRM Hansweert

De Carlot was ook aanwezig op de KNRM reddingbootdag. Dit jaar was Hansweert waar we present waren. Een geslaagde dag waar de oude reddingboten van Terschelling, de Jan van Engelenburg en de Carlot weer samen deden varen.

 

 

 

 

 

 

 


Oefening KNRM, Terneuzen 25-04-2018

foto: A. v.d. Wege
foto: M. Stam

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 25 april hebben we met de Carlot weer kunnen genieten van het spektakel van “de Zeemanshoop”. De in Breskens gestationeerde reddingboot hield in de put van Terneuzen weer een oefening. Gade geslagen vanaf onze Carlot door haar bemanning en het bestuur van de Havendagen, die als speciale gast door ons uitgenodigd waren.
De oefening bestond uit het binnenhalen van een, als drenkeling fungerende dummy. Dit via het hekwerk dat naar beneden geklapt wordt in de achtersteven van de Zeemanshoop. Daarop staan dan 2 reddinglieden die geassisteerd worden door daar achterstaande helpers, zie foto. Geen sinecure, de mannen op het hek staan tot hun middel in het water. Gelukkig was het vrij kalm in de put.
Na enkele sail-bye’s vertrok de zeemanshoop weer richting Breskens. De Carlot weer aangemeerd op haar vertrouwde stek. Iedereen weer veilig thuis.

 


In herinnering: Jannie Grinwis 

Op 22 maart 2018 heeft de Stichting Carlot en haar vrijwilligers afscheid genomen van Jannie Grinwis, die op 15 maart 2018 op te jonge leeftijd van 61 jaar is overleden. We zullen Jannie blijven herinneren als een enthousiaste en altijd goedlachse vrijwilligster van de Carlot.

De Stichting Carlot en haar vrijwilligers wensen Frans Maas, de kinderen en kleinkinderen en alle familie veel sterkte in de komende tijd.

 

 

 

 


NL Doet

Op 10 maart heeft stichting carlot meegedaan met NLDoet.